23/07/2016

Bases

Tarragona i Reus

Del 7 a l’10 d’Octubre de 2021


REGLAMENT DEL PSICURT

OBJECTIUS:

El Festival PSICURT està organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) , l’Ajuntament de Tarragona i l’Ajuntament de Reus. Té com a objectiu apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema. Un projecte cultural, social i de salut que permeti promoure la creació artística i la sensibilitat del públic al voltant de la salut mental alhora que projectar la ciutat de Tarragona i la ciutat de Reus com a referents de la cultural.

CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ:

 • L’àmbit del concurs és estatal.
 • Podran participar els curtmetratges produïts a l’estat espanyol a partir de l’1 de gener de 2019.
 • El tema ha d’estar vinculat a la Psicologia i a la Salut Mental.
 • El gènere de les produccions és lliure.

CATEGORIES:

La Secció OFICIAL del PSICURT consta de dues categories: FICCIÓ i ANIMACIÓ

Cada participant pot presentar una obra per categoria.

Curtmetratges de ficció i animació de producció espanyola i en qualsevol de les llengües oficials de l’estat espanyol. Si la versió original no és en Castellà o Català, es tindran que presentar amb subtítols en una de aquestes dues llengües.

La inscripció és gratuïta i poden participar-hi produccions amb una durada màxima de:

FICCIÓ: 20 minuts –sense incloure els crèdits.

ANIMACIÓ: 20 minuts –sense incloure els crèdits.

La projecció serà en vídeo digital.


INSCRIPCIONS:

Secció OFICIAL:

Es poden inscriure a partir del dia 1 de març de 2021 mitjançant les plataformes, Click for festivals i Festhome.

Les inscripcions dels curtmetratges a la secció OFICIAL seran formalitzades pels directors, productors o els seus representants legals.

El termini d’inscripció finalitza el dia 30 de juny de 2021. Les inscripcions que arribin amb data d’expedició posterior no seran acceptades. Una vegada seleccionada l’obra, no podrà ser retirada de la programació del Festival.

Un comitè realitzarà una selecció de les obres presentades i comunicarà per correu electrònic, amb antelació suficient, a tots els participants, productores i/o directors/es dels curtmetratges inscrits el nom de les obres seleccionades. El destinatari d’aquesta comunicació serà, el que consti en la fitxa d’inscripció del curtmetratge.

Les obres de caràcter publicitari no seran admeses.

Els curtmetratges seleccionats seran projectats públicament durant els dies del festival, entenent que els seus autors o productores autoritzen la projecció.

Els directors o productors hauran d’assegurar-se prèviament que el contingut de la seva obra no infringeix els drets de la propietat intel·lectual o altres drets de tercers i eximeix al Comitè organitzador de qualsevol responsabilitat legal.

Uns fragments de les obres seleccionades podran ser utilitzats per la difusió i/o promoció del festival als mitjans de comunicació.

El Festival es reserva la possibilitat d’exhibició de les obres seleccionades (prèvia comunicació als propietaris de les obres) en diferents jornades de treball organitzades pel COPC, garantint sempre els drets d’autor i de propietat intel·lectual.

L’organització convidarà els/les directors/es dels curtmetratges seleccionats a assistir al festival, proporcionant-los el allotjament a càrrec de l’organització.

Per poder rebre la dotació econòmica del premi, els representants dels curtmetratges guanyadors hauran d’assistir al lliurament de premis, si no és així, s’entendrà que renuncien a la dotació econòmica i aquesta no serà lliurada.

La participació en aquest festival implica l’acceptació de les seves bases.

Els curtmetratges seleccionats hauran de ser enviats en el format d’exhibició abans del 15 d´agost de 2021 via Wetransfer, Dropbox o una plataforma similar a info@psicurt.com

Els fitxers de vídeo rebuts per a la projecció han de ser:

 • La resolució màxima de projecció al Festival és 1920×1080 (1080p) i la mínima és 1280×720 (720p) i sempre en format panoràmic (16:9).
 • Extensió de l’arxiu: el format dels arxius rebuts ha de ser *.mov o *.mp4.
 • Còdec de vídeo: el còdec de vídeo utilitzat ha de ser Apple ProRes 422 o H264/H265.
 • Còdec d’àudio: el còdec d’àudio utilitzat ha de ser AAC o PCM.

Material complementari de les obres seleccionades:

 • Biofilmografia del Director.
 • 1 Fotocopia del DNI del Director/Productor.
 • 1 Fotografia del director en format jpeg a 300 píxels de resolució.
 • 3 fotografies d’escenes del curtmetratge en format jpeg a 300 píxels de resolució.
 • Possibilitat de pòster i altre material de promoció.
 • Totes les obres amb diàlegs Euskera o Galleg, es presentaran amb subtítols en català i/o castellà.
 • Les obres subtitulades tenen que adjuntar un arxiu *.srt

Les empreses productores i els directors dels curtmetratges, en el moment d’inscriure les seves obres en el PSICURT , accepten que, en cas d’obtenir algun dels premis atorgats pel festival, inclouran una referència escrita a la concessió d’aquest premi en totes i cadascuna de les còpies del curtmetratge que distribueixin per a la seva exhibició en sales comercials, DVD, internet i/o certàmens audiovisuals, així com en tot el material informatiu i promocional imprès (press-books, cartells,etc.) Aquesta referència consistirà en un text amb el tipus de premi aconseguit, acompanyat del nom del festival.


JURAT:

Cada una de les categories tindrà un jurat designat per l’organització, format per representants de l’àmbit de la Psicologia, l’Educació, la Cultura i el Mitjans Audiovisuals que decidirà els premis.

Les decisions del jurat seran inapel·lables.

El premi del públic serà decidit pels assistents al festival.

En cas de considerar imprescindible entregar algun premi ex-aequo, l’import es dividirà entre les obres considerades.

El Comitè Organitzador pot resoldre qualsevol qüestió no prevista a les bases. Les seves decisions seran inapel·lables.


PREMIS:

1r Premi PSICURT curtmetratge FICCIÓ

1200€

 

2n Premi PSICURT curtmetratge FICCIÓ

800€

 

3r Premi PSICURT curtmetratge FICCIÓ

400€

 

1r Premi PSICURT curtmetratge ANIMACIÓ

1200€

 

Premi del públic al millor curtmetratge

500€

 

*Tots els premis estaran subjectes a les retencions legals aplicables.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra "Política de Cookies". Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca